www.sommerfuglehaven.dk støtter økonomisk WWF Verdensnaturfonden, Greenpeace og Danmarks Naturfredningsforening. Greenpeace støttes privat da de har valgt ikke at modtage penge fra regeringen eller virksomheder.

Det vil sige, at hver gang du køber noget hos os går en lille procentdel til at støtte disse tre organisationer, noget som vi håber du og andre vil synes er en rigtig god ide.

Hvorfor?
Vores planet gisper efter vejret, plastik overalt – selv i fiske og fugle maver, regnskovene forsvinder og planter og dyr uddør på grund af forkert drevet land- og skovbrug. Alene her i danmark har vi mistet 12 arter af dagsommerfugle for altid, (flest skovlevende) og tilbagegangen fortsætter. Det viser ny forskning fra Aarhus Universitet, som for første gang har kortlagt sommerfuglenes tilbagegang på dansk jord siden år 1900. Se her: http://scitech.au.dk/roemer/maj-2015/danske-dagsommerfugle-er-i-staerk-tilbagegang/

Men sommerfuglene er kun en lille gruppe af insekter der forsvinder, mange andre er ligeså afhængige af de samme levesteder. Hvad kan vi gøre ved det? Ja jeg ved det efterhånden ikke, jeg har kun hovedrysten tilbage, for vi har vidst i årtier at den var gal og alligevel bliver vores biodiversitet ved og ved at skrumpe, her i Danmark, som i resten af verden.

Jeg kan kun opfordre til at støtte op omkring de forskellige tiltag der trods alt findes, for sammen er vi stærke og kan – måske – gøre en forskel.

 

Svend Michael Nielsen
www.sommerfuglehaven.dk